‘Goedegebuur Vlees Rotterdam - Beef specialist since 1950’. Wij als Goedegebuur focussen ons volledig op het luxe achtervlees van het rund

Het pionieren begon met de tweede generatie van de slagersfamilie Goedegebuur, in de persoon van Koos Goedegebuur, die zelf de koeien selecteerde op de markt in Engeland en vervolgens mee terug nam naar Rotterdam. Dezelfde nacht reed hij nog naar Parijs om het vlees de volgende dag op de Parijse versmarkt Rungis te verkopen. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer en telt Goedegebuur 70 jaar vakmanschap. Een echt Rotterdams familiebedrijf waar de mentaliteit “niet lullen maar poetsen” voelbaar is. Met een specialisatie in het verwerken van het achtervlees, waar de luxere eindfabrikaten van het rundvlees uit voortkomen zoals de ossenhaas, entrecote of cote de boeuf, onderscheidt Goedegebuur zich binnen en buiten Europa. Door de jarenlange ervaring en ketenbeheersing staat kwaliteit voorop. Het vlees dat via deze webshop wordt aangeschaft, koop je direct bij ons als producent waardoor er geen tussenhandelaar aan te pas komt en wij zelf de versnijding doen volgens de hoogste hygiënische standaarden.



Herkomst van ons product
De boerderijen waar het vlees van Goedegebuur vandaan komt, liggen in verschillende Europese landen. Het meeste vlees komt echter uit Duitsland, Nederland en Oostenrijk. De boeren van de boerderijen waar jouw Goedegebuur vlees van afkomstig is, werken met veel waardering voor dier, natuur en mens. Dat zie je terug in hun liefdevolle behandeling van de koeien. Onderstaand filmpje geeft een kijkje op de boerderij van één van onze leveranciers.

Dubbeldoel vlees: duurzamer en lagere CO2 footprint
Wij werken veelal met het "Simmental" dubbeldoel achtervlees. Dubbeldoel vlees kenmerkt een klassieke karaktervolle smaak. Bovendien is het vlees een stuk duurzamer dan pure vleesrassen die alleen gehouden worden voor het vlees. De koeien leven langer en komen vaker in de wei en hebben daardoor ook een significant lagere CO2 footprint.

Inkoopselectie
Goedegebuur koopt dubbeldoel koeien in die afkomstig zijn van verschillende boeren uit heel Europa. Om te waarborgen dat je een perfect stuk vlees ontvangt, bezoeken we elk jaar vele leveranciers. We willen weten waar de koeien vandaan komen, hoe ze leven en natuurlijk of het vlees aan onze strenge kwaliteitsselectie voldoet. Ze testen dit uitgebreid door te kijken, te ruiken en ook te proeven. Ook wordt er goed gekeken naar de hygiëne en het duurzaamheidsbeleid van de bedrijven waarmee zaken wordt gedaan. Wij hopen uiteraard dat je de kwaliteit van ons vlees zelf gaat ervaren. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt, of meer informatie wilt. We staan je graag te woord!

Met vriendelijke groet, mede namens alle medewerkers van Goedegebuur Vlees Rotterdam,

Michiel Goedegebuur