Bewaren in de koelkast
Zorg dat je het vlees zo snel mogelijk in de koelkast legt, nadat je de bestelling hebt ontvangen. Het liefst onderin waar de temperatuur het laagst is. Kijk op het label voor de maximale houdbaarheidsdatum.

Versnijden en invriezen
Je kunt het grotere ambachtelijke vlees van onze webshop, dat wil zeggen de artikelen van 1 KG of meer, in één keer bereiden of je kunt er steaks van snijden. Dit biedt ook de mogelijkheid om een deel vers te behouden en een deel in te vriezen voor een later moment. Gebruik hier bij voorkeur vrieszakken voor die je gewoon bij de supermarkt kunt kopen. Na invriezen is het vlees binnen één jaar te consumeren.

Bereiden
Haal het vlees minimaal één uur voor het bakken uit de koelkast. Neem het uit de verpakking, leg het op een bord en laat het vlees op kamertemperatuur komen (20 graden). Een (vlees) temperatuurmeter kan je goed gebruiken tijdens het hele proces tot en met bereiding. Zo kan je makkelijk volgen hoe snel jouw vlees op kamertemperatuur komt. Een erg belangrijkste stap om jouw biefstuk mals te houden (niet te koud in de pan dus!)

Strooi, vlak voor het bakken, naar smaak vers gemalen peper en (zee)zout op één zijde. Neem een koekenpan met een dikke bodem. Zet de pan op hoog vuur en doe er een flinke klont (room)boter in. Laat de boter smelten en leg vervolgens het vlees erin met de gezouten kant naar onder en schroei de onderzijde(n) dicht. Strooi ondertussen peper en zout naar smaak op de nog ongekruide en ongezouten bovenkant. Keer het vlees na 1,5 minuut om en schoei de andere zijde dicht.

Temper dan het vuur tot half hoog. Bepaal vervolgens zelf naar wens de mate van gaarheid. Gebruik je een vlees temperatuurmeter tijdens het bereiden, houdt dan de volgende richttemperaturen aan:
- Rare: 45-50 graden;
- Medium rare: 50-55 graden; en
- Well done: vanaf 60 graden.

Stop de thermometer in het middelste deel van het vlees.
Haal het vlees vervolgens uit de pan en leg het, bij voorkeur, op een voorverwarmd bord. Laat het daar 3 tot 5 minuten rusten. Eventueel afgedekt met een stuk aluminiumfolie.

Dien intussen de andere onderdelen van de maaltijd op en serveer de steaks als laatste. Voeg naar smaak eventueel nog wat extra peper en zout toe.

Eet smakelijk!