Ons verhaal

Over Goedegebuur Vlees Rotterdam

Sinds 1950 is het slagersbedrijf Goedegebuur een begrip binnen Rotterdam en omstreken. Anno 2020 uitgegroeid tot een succesvol internationaal begrip. Waar zij het merendeel leveren aan Europese internationale toprestaurants. Maar waar begon het allemaal mee? Wij geven je een kijkje in onze familiehistorie.

Familiegeschiedenis

Het pionieren begon met de tweede generatie van de slagersfamilie Goedegebuur, in de persoon van Koos Goedegebuur, die zelf de koeien selecteerde op de markt in Engeland en vervolgens mee terug nam naar Rotterdam. Dezelfde nacht reed hij nog naar Parijs om het vlees de volgende dag op de Parijse versmarkt Rungis te verkopen.

Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer en telt 70 jaar vakmanschap. Een echt Rotterdams familiebedrijf waar de mentaliteit “niet lullen maar poetsen” voelbaar is.

Kwaliteit en vakmanschap sinds 1950

Goedegebuur is gespecialiseerd in het verwerken van het luxere achtervlees zoals de ossenhaas, entrecote en côte de boeuf.

Hiermee onderscheiden zij zich binnen en buiten Europa. Het vlees is dan ook onder andere te vinden bij Europese toprestaurants. 

Onze koeien

Wij stellen het dierenwelzijn van het dier voorop. Wij werken daarom uitsluitend met de dubbeldoel-koe. Hieronder lees je alles over dit duurzame koeienrassen.

LEES MEER

Simmentaler

Bij Goedegebuur wordt veelal met het "Simmental" ras gewerkt, dit ras staat ook wel bekend als de dubbeldoel-koe.

Dierenwelzijn

Dubbeldoel koeien ken je uit de weilanden om je heen. Ze hebben tijdens hun leven gras gegeten, kalveren gekregen en melk gegeven. Daarna zijn ze in de stal verwend met extra rijke voeding.

Dubbeldoel-koeien

De boerderijen waar het vlees van Goedegebuur vandaan komt, liggen in verschillende Europese landen. Het meeste vlees komt echter uit Duitsland, Nederland en Oostenrijk.

De boeren van de boerderijen waar jouw Goedegebuur vlees van afkomstig is, werken met veel waardering voor dier, natuur en mens. Dat zie je terug in hun liefdevolle behandeling van de koeien. Deze korte video geeft een kijkje op de boerderij van één van onze leveranciers.

100% transparantie

Door de jarenlange ervaring en ketenbeheersing staat kwaliteit voorop. Het vlees dat via deze webshop wordt aangeschaft, koop je direct bij ons als producent waardoor er geen tussenhandelaar aan te pas komt en wij zelf de versnijding doen volgens de hoogste hygiënische standaarden.

Wij houden van transparantie: Onze koeien zijn daarom ook 100% traceerbaar. 

Duurzaamheid

Het vlees is een stuk duurzamer dan pure vleesrassen die alleen gehouden worden voor het vlees. De koeien leven langer en komen vaker in de wei en hebben daardoor ook een significant lagere CO2 footprint.

Vlees met karakter

Het Dubbeldoel vlees kenmerkt zich door een klassieke karaktervolle smaak. De combinatie van het dierenwelzijn proef je terug in de smaak van het heerlijke malse en sappige vlees.

Karakteristiek door de specifieke 'marmering'; kleine vetlijntjes in het vlees die zullen smelten tijdens het bakken. Echt duurzaam vlees met karakter.

Inkoopselectie & kwaliteit

Goedegebuur koopt dubbeldoel koeien in die afkomstig zijn van verschillende boeren uit heel Europa. Om te waarborgen dat je een perfect stuk vlees ontvangt, bezoeken we elk jaar vele leveranciers. We willen weten waar de koeien vandaan komen, hoe ze leven en natuurlijk of het vlees aan onze strenge kwaliteitsselectie voldoet. Ze testen dit uitgebreid door te kijken, te ruiken en ook te proeven. Ook wordt er goed gekeken naar de hygiëne en het duurzaamheidsbeleid van de bedrijven waarmee zaken wordt gedaan. 

Ontdek ons luxe premium kwaliteitsvlees

Goedegebuur is gespecialiseerd in het verwerken van het luxere achtervlees zoals de ossenhaas, entrecote of côte de boeuf

SHOP NU