Dubbeldoel koe

Dubbeldoel koe

De naam zegt het eigenlijk al, een dubbeldoel-koe is een koe die zowel voor melk als voor vlees gebruikt wordt. Pas als de koe geen melk meer geeft wordt deze koe gebruikt voor het vlees. Wist je dat er drie verschillende soorten rassen te onderscheiden zijn bij koeien? Namelijk melkrassen, dubbeldoelrassen en vleesrassen. Goedegebuur selecteert altijd de beste koeien en gebruikt voor jouw perfect stuk vlees dus voornamelijk het dubbeldoel ras.

DUBBELDOELRASSEN? ECHT WAAR?

Zeker. Er zijn verschillende dubbeldoelrassen. Voor de allesweters willen we er best even een aantal opnoemen: Fleckvieh, Brandrode Rund, Heidekoe, Kempens rund, Maas Rijn en IJsselvee (MRIJ), Oost-Vlaams wit-rood rund, West-Vlaams rood rund en de Pinzgauer rund. Deze rassen lenen zich het beste voor melk- en vleesproductie.

WAAROM GEBRUIKEN JULLIE DAN DUBBELDOELKOEIEN?

Dubbeldoel koeien ken je uit de weilanden om je heen. Ze hebben tijdens hun leven gras gegeten, kalveren gekregen en melk gegeven. Daarna zijn ze in de stal verwend met extra rijke voeding. En juist die combinatie proef je terug in de smaak van het heerlijke malse en sappige vlees. Karakteristiek door de specifieke 'marmering'; kleine vetlijntjes in het vlees die zullen smelten tijdens het bakken. Wil je ook alles weten over marmering? Lees dan verder in de blog over marmering.